Inspirations magazine

Inspirations magazine, the world's most beautiful embroidery magazine. Inderdaad dit is met stip het mooiste handwerkblad van de wereld. Elk kwartaal droom ik weer weg met dit waanzinnig mooie magazine. Het valt mij op dat in Nederland dit magazine vrij onbekend is. Daar moet maar eens verandering in komen ;)


Inspirations magazine wordt elk kwartaal uitgegeven in Australië. Dit betekent 4 nummers per jaar, nou ja nummers. Eigenlijk zijn het boekwerken van tegen de 100 pagina's. Met ook nog grote patroonvellen achterin het blad. Hierop staat als toetje nog een schat aan informatie. Eigenlijk is elk nummer een handwerkboek en dat 4 keer per jaar! Komt u maar :)

Met Inspirations magazine ging er een wereld voor me open. Wist je dat in Australië en Zuid-Afrika het niveau van handwerken enorm hoog is? Ik wist dat ze in Engeland en Frankrijk konden borduren. Maar niet in Australië en Zuid-Afrika!

Waarschuwing vooraf: je valt echt van je stoel als je dit magazine voor het eerst in je handen krijgt.

Het magazine is hoofdzakelijk gericht op borduren, maar doet regelmatig een uitstapje richting naar andere handwerktechnieken zoals quilten

 
en haken


Elke magazine start met informatieve artikelen met veel diepgang en waar je echt iets van leert. Er gaat elk kwartaal weer een nieuwe wereld voor mij open op handwerkgebied. Houd het dan nooit op? Nop, op dat gebied heb ik de moed al opgegeven ;) Ik ben een bodemloze put als het gaat om ambachtelijke handwerktechnieken :) 


Na de informatieve artikelen volgen veel patronen met verschillende moeilijkheidsgraad. Ook de moeilijkere patronen liggen binnen ieders handbereik, omdat alles stap voor stap wordt uitgelegd. Kan je geen Engels? Ook geen probleem, de tekeningen en plaatjes zijn zo duidelijk dat je een heel eind komt. Elke stap is namelijk voorzien van verschillende tekeningen en foto's.En dan de projecten, zit je goed? Er zijn kleine projecten


Natuurlijk ook grote projecten


Maar ook hebbedingetjes 


Van klassiek


tot modern


Van kruissteek


tot zijdelint


Van kralenwerk


tot goudwerk


En natuurlijk verlochent Inspirations haar Engelse roots niet

 Kortom, voor ieder wat wils :)

Na patronen volgt er een bespreking van nieuwe boeken op handwerkgebied. Prachtig! In het buitenland worden nog steeds handwerkboeken uitgegeven waar ik mijn vingers bij aflik. Die komen op het 'zielige boekenlijstje'. Ik mag van mezelf een boek kopen van dat lijstje als ik heel zielig ben of als ik iets te vieren heb.

Nu denk je misschien: het blad wordt uitgegeven in Australië, maar ik woon in Nederland! Dat komt helemaal goed, losse nummers zijn te bestellen bij Aztec Rose in Zwijndrecht (klik hier, klikker de klik). Wil je een abonnement en heb je een credit card? Dan kan je terecht bij Inspirations in Australië (klik hier, klikker de klik). Zij versturen over de hele wereld, dus ook naar Nederland. Wil je liever met PayPal betalen of via een bankoverschrijving? Sluit je abonnement dan af bij Manor House Magazines in Engeland (klik hier, klikker de klik). Zij zijn gespecialiseerd in Australische magazines, waaronder Inspirations Magazine. Manor House Magazines is enorm klantvriendelijk, daar kunnen we in Nederland nog een puntje aan zuigen.

Ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar Inspirations Magazine. Dit blad verdient meer aandacht in Nederland en ik hoop daar mijn steentje aan te hebben bijgedragen :)

Tot de volgende keer maar weer!

Handwerken crasht niet
Het heeft altijd bereik 
En de accu is ook nooit leeg :)Reacties

Anoniem zei…
Het is allemaal terecht wat je schrijft. Inspirations staat op eenzame hoogte: kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit!!
Het is altijd weer genieten als er een nieuw nummer verschijnt. Gelukkig hebben we inmiddels ook een hele stapel oude nummers bij elkaar verzameld, allemaal TOP.
Groetjes van assistent Mrt.

Populaire posts van deze blog

Kralenbeursje breien

Workshop Hardanger

Stapjes op videogebied