Kasteel Middachten

Effe een open deur intrappen: wat vliegt de tijd! Morgen ga ik alweer naar mijn eerste les van de jaarcursus Broderie d'art bij Monique in Tilburg :) Ik sta te trappelen. Wil je meer weten over deze jaarcursus? Klik dan hier, klikker de klik.

Ook nog iets te melden over de jacht naar een cursus Sits maken. Zoals je hebt kunnen lezen op mijn blogje Naar het hoge Noorden (klik hier, klikker de klik) heb ik de jacht geopend om aan deze cursus mee te kunnen doen. Driemaal raden: het is gelukt! Ik mag meedoen met de masterclass Sits op Zijde op 3 en 4 november bij Zijdar in Heemskerk. Er zijn zelfs nog plekken vrij :) Dit is een unieke kans om te leren hoe je Sits maakt zonder dat je naar het verre buitenland moet. Hier (klikker de klik) vind je meer info over deze masterclass. Wees er snel bij!

Maar jullie hebben ook nog verslagje van mijn bezoek aan Kasteel Middachten te goed op zondag 30 juni. Het was mijn eerste keer op Kasteel Middachten.


Eerst de tuin maar eens onveilig gemaakt. Ik haalde mijn hart op en het ene idee na het andere idee schoot door mijn hoofd. Ideeën voor onderwerpen om botanisch te tekenen en te schilderen. Jummie!


Deze mooie rozen zijn niet alleen leuk om te tekenen en te schilderen, maar staan ook vast mooi in mijn tuintje :)Na mijn lunch in de rozentuin was het tijd om me te melden voor de quiltrondleiding rondom Quilts op Middachten georganiseerd door Petra Prins Patchwork en Kasteel Middachten. De volgende quilts sprongen er voor mij echt uit. Wat dacht je van deze echte antieke quilt van groene zijde als voorproefje?


En toen kwam deze knaller: deze prachtige antieke zijden quilt op het bed van Caroline Mechtild, Gravin van Aldenburg Bentinck, Gräfin zu Waldeck Pyrmont. De quilt stamt uit midden 19e eeuw. De quilt is prachtig bewaard gebleven en na al die jaren zijn de kleuren nog steeds zo helder!


Naast het bed van de gravin staat het bed van haar dochter. Op dit bed ligt de enige Nederlandse zijden quilt uit de 17e eeuw met zijden borduursel. Nog nooit zoiets gezien! Helaas mocht ik daar geen foto van maken. Maar ik heb het wel goed kunnen bestuderen en ik stuiterde van de inspiratie :) Borduren en quilten, dat kan dus samen.

Wil je Kasteel Middachten ook eens bezoeken? Klik hier (klikker de klik) voor meer informatie.

Tot de volgende keer maar weer!

Handwerken crasht niet
Het heeft altijd bereik 
En de accu is ook nooit leeg :)


Reacties

Anoniem zei…
Heel bijzonder die antieke quilts in het echt te mogen zien. Alle drie worden ze beschreven in 't Is al beddegoet door An Moonen. Door het grote formaat van het boek zijn de foto's ervan ook prachtig! Helaas is dit boek moeilijk te krijgen. Deze geluksvogel heeft er eentje staan.
De tuinen van Middachten zijn erg mooi. Mijn favoriet is de tennisbaan, omzoomd door rozen. Een keertje extra gaan kijken in juni als de rozen bloeien.
Groetjes van assistent Mrt.

Populaire posts van deze blog

Kralenbeursje breien

Workshop Hardanger

Stapjes op videogebied