Inhaalslag

Zoals je hebt gemerkt, loop ik een beetje achter met het verslag doen van mijn creatieve avonturen. Intussen ben ik bezig met een inhaalslag ;) We zijn gebleven op zaterdag 7 oktober. Toen ging ik naar de kringdag van de Frivolité(k)ring Nederland in Tiel. Zoals je weet, maak ik onderdeel uit van het bestuur. Helaas had het bestuur slecht nieuws op deze kringdag. De kring gaat stoppen in maart 2018 door gebrek aan vrijwilligers om de kring draaiende te houden. Met het huidige clubje is het te veel werk. Net na de zomer had ik al besloten om per 1 januari 2018 te stoppen. Ik heb ruim een jaar de kring ondersteunt en merk dat het te veel is voor mij. Maar het is niet allemaal droevenis hoor ;) De komende maanden wordt vanuit het bestuur mogelijkheden onderzocht om de kring op een andere manier voort te zetten. Daarnaast hebben we in maart 2018 nog een gezellige kringdag met workshop! Natuurlijk ga ik persoonlijk gewoon door met cursussen en workshops in spoelfrivolité. Ik wil namelijk nog steeds mijn steentje bijdragen om deze prachtige handwerktechniek van de ondergang te redden. Dus wil je frivolité leren met een spoeltje? Laat het mij gerust weten. In het linkermenu kan je eenvoudig contact met mij opnemen door het contactformulier in te vullen.

Terug naar de kringdag van begin oktober. Hieronder vind je een aantal werkstukken die toen te bewonderen waren. Wat biedt frivolié toch veel mogelijkheden.Een weekje na de kringdag ben ik tussen de bedrijven door naar de IKEA in Amersfoort geweest samen met een echte IKEA-verslaafde. Tot mijn grote verbazing draagt IKEA het handwerken een warm hart toe. Dit zag ik staan in één van de 'huisjes' in de showroom.


Waahhh, lachen hè! Zouden ze geïnspireerd zijn door mijn huisje?!

De week die volgde ben ik als een malle verder gegaan met mijn huiswerk voor de Masterclass Botanisch tekenen en schilderen van Anita Walsmit-Sachs op vrijdag 20 oktober. Van de zomer had ik namelijk een persoonlijke uitnodiging gekregen voor deze Masterclass. Voor mij was het de 2e keer dat ik naar deze Masterclass mocht. Een half jaar geleden was de eerste keer. Maar ik vind het nog steeds zo'n eer dat ik mee mag doen, wow! Maar goed, terug naar het huiswerk. Ik had uit de 5 opdrachten de passiebloem gekozen, lekker moeilijk :) Na een aantal tekeningen inclusief mijn commentaar over dingen die mij opvielen aan de passiebloem,
was het tijd voor een kleurenstudie


en doemde langzaam uit de mist,


na een aantal lagen en heel veel penseelstreekjes verder,


 de passiebloem te voorschijn.


Met dit resultaat ging ik richting de Masterclass. Meestal blijf ik met schilderen een beetje hangen in de 'pastelfase'. Dit keer heb ik mezelf uitgedaagd en heb lang doorgeschilderd. Dit bleek te lang, want de kleuren waren te hard geworden. Maar ik weet nu wel waar de grens ligt. De volgende keer ietsje gas terug en dan ben ik weer op de goede weg. Zoals je leest, heb ik heel veel geleerd tijdens deze Masterclass. Het was zo leuk om de opbouwende feedback van iedereen te horen en te mogen ontvangen. Daar kan je wat mee :) Na een heerlijke lunch was het 's middags tijd voor een korte oefening, waarin de droge kwast techniek centraal stond. Het 'slachtoffer' was dit keer een groene asperge. Na 1,5 uur schilderen, stond dit op mijn aquerelpapiertje.


Zo'n dag gaat veel te snel voorbij, maar het is wel nagenieten geblazen. Duim je met mee dat ik de volgende keer weer naar de Masterclass mag? Alvast bedankt!

Tot de volgende keer maar weer :)

Handwerken crasht niet
Het heeft altijd bereik 
En de accu is ook nooit leeg :)


Reacties

muskaan zei…
I do hope you get more members to continue with tatting.
Your art study is very interesting and it was nice to see the passion flower emerge from the fog :-)
Thank you 😘 Muskaan!
Anoniem zei…
Er is vast wel een oplossing om de Frivolite kring op een andere manier voort te zetten. Er zijn zoveel mogelijkheden met deze mooie, niet eens zo moeilijke techniek!
Vooral doorgaan met schilderen! Wat een geluk dat je van zo'n top lerares les mag hebben.
Groetjes van assistent Mrt.

Populaire posts van deze blog

Kralenbeursje breien

Workshop Hardanger

Stapjes op videogebied