En we gaan weer richting het Oosten

Na dit blogje zijn jullie weer helemaal bij :) En ik ook!
Dit keer neem ik jullie weer mee op reis naar het Oosten. Japan en China staan op het programma ;)

Met Japans borduren ben ik bezig met fase 4 (van de 10). Dat betekent goudwerk, maar dan op z'n Japans. Ik was al een beetje voorbereid op goudwerk. In maart heb ik namelijk bij Jessica Grimm in Bad Bayersoieneen een cursus goudwerk gevolgd. Het goudwerk in de geest van de RSN (Royal School of Needlework). Ik heb hier veel geleerd en enorm genoten. Wil je meer weten over het cursusaanbod van Jessica? Klik dan hier (klikker de klik).

Terug naar het Japans borduren. Thuis had ik het volgende huiswerk gemaakt. Ja, ik ben mijn leven aan het beteren als het om huiswerk maken gaat ;)


Het was maar goed dat op de lesdag het bewolkt was, want het is alles goud dat er blinkt. Aan het einde van de lesdag had ik het vakje vol!Maar nog 5 vakjes te gaan :) Gelukkig duurt het even tot de volgende les. Dus ik hoef mij voorlopig niet te vervelen.

Nou ja vervelen, dat woord komt eigenlijk niet voor in mijn woordenboek ;) Na Japans borduren ben ik direct in het Chinees Su borduren gesprongen. De lessen in Nantes komen steeds dichterbij, dus de turbo gaat er effe op. Ik moet de achtergrond van de witte kat 'Lady' voor een flink deel af hebben. De achtergrond bestaat uit drie lagen van driehoekjes die met verschillende draaddiktes over elkaar heen worden geborduurd. Let op! Elk driehoekje moet een andere kant opwijzen. Ja, je leest het goed: elk driehoekje en dat drie lagen op elkaar. Voor iemand die het lastig vindt om 'at random' te werken, valt het wel maar niet mee ;) Maar ja, ik moet de daad ook bij het woord voegen als ik van de daken schreeuw: ik houd wel van een uitdaging! Daarom ben ik met frisse moed begonnen in de linkerbovenhoek.


Voor je het weet, bent je al aan de overkant en kan je richting 'Lady' werken. Tegen deze tijd betrap ik me erop dat ik opeens tegen 'Lady' ga praten. Is het ook geen schatje? Net een suikerspin ;)


En dan mag ik al wisselen van kleur en werk ik langzaam naar links.


Op dit moment zitten er al tientallen uren werk in alleen het borduren van de achtergrond, van de eerste laag...Maar voor mij is het geen straf om met prachtige zijden garens te werken op een zijden ondergrond. Wie wil dat nou niet?

Op een ander moment vervolgen wij onze reis door Japan en China. Ik hoop dat jullie hebben genoten!

Tot de volgende keer maar weer :)

Handwerken crasht niet
Het heeft altijd bereik 
En de accu is ook nooit leeg :)


Reacties

Jessica Grimm zei…
Wat een leuk blogje Mari-jan! Ik ben echt heel benieuwd hoe Lady er uit gaat zien. Aparte techniek die driehoekjes :).
Anoniem zei…
Het goudwerk ziet er weer strak uit. Toppie!
Het Chinese Su borduren blijft een gecompliceerde techniek. Na veel gezwoeg is het resultaat wel geweldig. Laat de zijde maar glanzen!!!
Groetjes van assistent Mrt.
Unknown zei…
Hallo Mari, ik hoop dat ik je zo mag noemen! Dit is mijn koosnaam voor jou als ik iemand vertel over jou en je drive om alles te doen wat met creeëren van mooie werkstukken te maken heeft. Nu moet ik je even vertellen dat ik dus een poes als jou "Lady" heb mogen verzorgen. Bedenk dat je dan dus echt gewoon personeel bent he want zo gaat dat met poezenkinders. Mijne heette Tinkerbell Charlotte, ik noemde haar altijd Lotte. Wat jij nu maakt is de gelijkenis van mijn lieve Lotte. Moest ik eventjes aan je laten weten. Prachtig wat je hiermee doet. Ik blijf me verbazen over al jou kunde en vooral je moed om steeds weer nieuws op te starten. Liefs van je fan uit t eerste uur, Peet.
muskaan zei…
Your Japanese embroidery is absolutely awe-inspiring!!!
And the cat's eyes are so alive. You are tremendously multi-talented:-)

Populaire posts van deze blog

Kralenbeursje breien

Workshop Hardanger

Stapjes op videogebied