Quiltnieuws: Van Staphorster Stipwerk naar Staphorster Quiltwerk

De ene blog is de deur nog niet uit of de volgende is al in aantocht. Dat heeft een bijzondere reden :) Het is namelijk weer eens feest in huize Handwerkduizendpoot. Dit feestje wil ik graag met jullie vieren!

Zo ben je net terug in Nederland en ligt het Quiltnieuws op de deurmat. Misschien denk je: wat is daar zo bijzonder aan? Tromgeroffel: ik sta in het decembernummer van het Quiltnieuws met een zelf geschreven artikel over Staphorster Stipwerk. Hoe leuk is dat?! Met dit artikel kan ik nog meer mensen bereiken om het plezier van handwerken mee te mogen delen. Fantastisch!Voor ik thuis kwam van het werk had ik het eerste appje over het artikel al binnen. Mijn medecursist Ria Algra van de vakopleiding Staphorster Stipwerk feliciteerde mij met het artikel. Als kers op de slagroom deelde deze vakdrukster spontaan haar werkstukken met Staphorster Stipwerk. Met toestemming van Ria mag ik haar foto's delen met jullie. Geniet met me mee :)

Deze quilt past toch perfect bij de titel 'Van Staphorster stipwerk naar Staphorster quiltwerk' van het artikel.
Ria heeft naast haar eigen drukwerk voor deze quilt ook stoffen gebruikt die nog steeds voorkomen in de klederdracht en het beddengoed van Staphorst.

Maar Ria heeft ook naar andere toepassingen gezocht van Staphorster Stipwerk. Hiermee kan je voor de dag, of beter gezegd, voor de regen komen ;)


Ria bedankt voor je lieve reactie en voor het mogen delen van je foto's! Wat een inspiratie :) Laat Ria gerust weten wat je van haar werk vindt: algraria@gmail.com en bezoek haar Facebookpagina Ria Algra.

Stel je wilt na al deze inspiratie zelf aan de slag met Staphorster Stipwerk. Maar misschien kan je een duwtje in de goede richting gebruiken? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie over een workshop of cursus Staphorster Stipwerk. In de linkerkolom vind je een formulier om contact met mij op te nemen of je kunt een e-mail sturen naar handwerkenduizendpoot@outlook.com. Ik heb namelijk tijdens de vakopleiding ook een certificaat gehaald om les te mogen geven. Dat moet maar eens in praktijk worden gebracht ;)

De volgende keer vertel ik graag over mijn avonturen in Nantes, Frankrijk. Margaret Lee was weer in Europa en ik was van de partij ;)

Tot de volgende keer maar weer!

Handwerken crasht niet
Het heeft altijd bereik 
En de accu is ook nooit leeg :)


Reacties

Anoniem zei…
Groot compliment! Wat een leuk stuk in Quiltnieuws. Helemaal te gek!
Ook mooi werk van Ria Algra! De verhouding tussen stipwerk en quiltblokken is precies goed. Knap hoor.
Groetjes van assistent Mrt.

Populaire posts van deze blog

Kralenbeursje breien

Workshop Hardanger

Stapjes op videogebied